Näringsliv i världsklass

I Älvsbyn finns 800 stora och små företag inom bland annat tillverkningsindustri, turism, fordons- och komponenttest, livsmedel och transport.

Våra kända företag och varumärken är:

  • Älvsbyhus
  • Polarbröd
  • Nyckelbryggerier
  • Arctic falls
  • Vidsel Test Range
  • Br. Öhmans

I Älvsbyn finns det lediga industritomter på nya området Norra Nyfors samt en färdig detaljplan för kombinationstomter för villabebyggelse och småindustri i närheten av Nya Altuna och Timmersvansens förskola. Här finns det även industritomter och lokaler för företagande och handel, som i byarna Vidsel, Vistträsk och Korsträsk. Varför inte etablera ditt företag här?

En del av en växande region

Älvsbyn är en del av norra Sveriges största arbetsmarknads- och bostadsregion. Tillsammans är vi hela 150 000 invånare! Regionen växer inom en rad spännande områden där inte minst Luleå Tekniska Universitet är en motor. Från Älvsbyn når du både Piteå och Luleå på 45 minuter och till Boden tar det inte mer än 30 minuter.

Förmånligt boende ger mycket fritid

Villapriserna i Älvsbyn är lägre än i angränsande kommuner. Här bor du förmånligt och får pengar över till det du verkligen vill göra. Just nu har vi lediga tomter på Bäckängen mitt i Älvsbyn, med närhet till skola, butiker och idrottsanläggningar. Litenheten skapar närhet och du rör dig snabbt och enkelt mellan hemmet, arbetet, skolan och förskolan. Det ger dig mycket tid till just dina fritidsaktiviteter! Gillar du friluftsliv, skidåkning, jakt och fiske behöver du inte bege dig långt. Älvsbyn har fantastisk natur med gott om smultronställen. Eller pärlor som vi säger.

Visste du förresten att Älvsbyn är mycket populärt bland klättrare? Här finns många berg med kittlande utsikt. Vill du ta del av kultur, nöje och större evenemang är det inte långt till de större städerna i regionen och till Stockholm tar du dig enkelt med tåg direkt från Älvsbyn eller med flyg från Kallax Airport.

Längtar du efter mer?

Är du intresserad av att driva företag i en växande region? I Älvsbyn finns nu ett unikt industriområde, färdigplanerat och förberett för anslutningar till kommunalt VA med fastighetsstorlekar mellan 4400 m2 och 8500 m2. Vilken tomt passar dig och ditt företag?

Genom förmånlig boendekostnad och närhet till såväl förskola, skola och dagliga aktiviteter som till din arbetsplats frigörs tid som du kan använda till annat. Varför inte ett kvällsåk i backen som fredagsfys? Kanis skidanläggning når du på 5 minuter från centrum. Som nyinflyttad i Älvsbyn finner du snabbt nya vänner. Här finns många föreningar och mötesplatser för alla. Integrationsprojektet Vän i Älvsbyn arrangerar aktiviteter och knyter samman människor med olika bakgrund.

Vad väntar du på?

Läs mer på www.alvsbyn.se

Vy över Älvsbyn. Foto: Bergslagsbild AB
Foto: Bergslagsbild AB
Tågstationen i Älvsbyn. Foto: Marcel Köppe
Foto: Marcel Köppe
Storgatan Älvsbyn. Foto: Peter Lundberg
Foto: Peter Lundberg
Kyrkstugor älvsbyn. Foto: Marcel Köppe
Foto: Marcel Köppe
Kanisbacken. Foto: Peter Lundberg
Foto: Peter Lundberg
Kyrkstugor älvsbyn. Foto: Peter Lundberg
Foto: Peter Lundberg